MARŠRUTA: Danilovgrad – Studeno – Danilovgrad

 

DATUM: Petak – neđelja  17-19. februar 2017.god

 

UČESNICI: Marko Savićević, Nebojša Kalezić, Zoran Radulović, Nikola Ćipović, Filip Kalezić, Arnela Ljujković, Aida Agović, Ajsela Agović, Miloš Kovačević i Petar Borisić iz PSK Prekornice,

Ostali učesnici: PK Volujak Gacko (Rados Milosevic, Adzic , Marko Ukropina i Žiko.), PK Vučji Zub Trebinje (Ivana Tabakovic, Branja Mumalo, Milorad Kiperas, Milos Bodiroga), PK Koritnik Bileća (Milan Uljarevic), PSK Komovi Podgorica (Miodrag Kostić i Rade Dulović), PK Gorica Podgorica (Predrag Vujović), PSK Javorak Nikšić (Ružica Stanković), SRD Pivara Nikšić (Lilja Miljanic,Bato Radovic,Mikota Vujovic,Zeljko Vukicevic,Bozo), SD Montenegro tim Nikšić (Vesna i Monika Bulatović), IPA Planinar Crna Gora (Ivana Rabrenovic i Dejan Zivkovic) i Montenegro Guide Pg (Danilo Ivanović)

 

OPIS AKCIJE:

Zbog najave lošeg vremena i maratona na Bjelasici ove godine dom nam nije bio komletno popunjen ali ipak je bio veliki odziv na Tradicionalnom skupu.

U subotu nas je dočekalo maglovitu jutro sa povremenim padavinama pa smo odložili planinarenje za 8 sati. Uz dogovor smo konstatovali da je bolje ići na vrh Lisac nego na udaljenu Kulu zbog čestih padavina.

Na vrh smo bili za nepuna dva sata. Uz maglu koja nas je pratila, hladnoću i jak vjetar na vrhu, vrijeme nas je posužilo da ne bude padavina. Posle slikanja svih 15 planinara koji su popeli Lisac uslijedio je i povratak. Brzo smo i sašli do doma a zatim je počeo da pada jak snijeg.

Morali smo mala auta spuštiti sa Studenoga jer bi posle padavina povratak bio nemoguć a za džipove novi snijeg nije prestavljao problem.

Uslijedio je ručak uz planinarski pasulj a zatim dodjela zahvalnica. Pjesma i dobro raspoloženje sa nastavilo do kasnih sati kada se pošlo na noćenje.

Neđelja je bila kao iz bajke. Zimska idila sa novim snijegom i sunčanim vremenom je upotpunila doživljaj.

Posle pozdravljanja sa gostim i sređivanja doma uslijedio je i naš povratak.

 

Izvještaj napisao: Nebojša Kalezić